فاطمه سلام الله عليه مقام شعور و صبر
بسم الله الرّحمن الرّحيم
(السَّلامُ عَلَيْكِ يا مَمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ الله الذَّي خَلَقَكِ قَبْلَ انْ يَخْلُقَكِ ؛ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَة
سلام بر تو اى فاطمه زهرا عليهاالسلام! اى امتحان شده توسط خالقت، قبل از آنكه خلق شوى! و خداوند ديد تو در آن امتحان شكيبا خواهى بود.
اصل و اساس شعور فاطمه عليهاالسلام همان اسلام و سيره محمّدى صلى الله عليه و آله وسلم است، لذا اگر فاطمه عليهاالسلام خلق نمى شد، اسلام به عنوان بهترين هديه خدا به بشريت، طورى به دست نااهلان مى افتاد كه اصلًا معلوم نبود از مسير خود خارج شده است و لذا از مسير تأثيرگذارى و هدايتگرى اش در آينده تاريخ به كلى خارج مى گشت. فاطمه عليهاالسلام در همان صدر اسلام و پس از رحلت رسولخدا صلى الله عليه و آله وسلم با تمام تيزبينى متوجّه اوضاع شدند كه چه مى شود. آنقدر فاجعه بزرگ بود كه بقيه مسلمانان متوجّه آن نبودند و اگر هم متوجّه مى شدند طاقت تحمل چنين فاجعه اى را نداشتند و نه تنها كارى از پيش نمى بردند، بلكه نمى توانستند آن را تحمل كنند و خودشان از بين مى رفتند، لذا است كه خداوند از قبل، فاطمه عليهاالسلام را در يك شعور فوق العاده و يك صبر مطلق پرورانده است؛ شعورى براى فهم اسلام و تشخيص اسلام حقيقى از اسلامى كه در سقيفه پايه گذارى شد، وفاطمه عليهاالسلام هم نشان داد شايستگى چنين پرورشى را دارد. حضرت از يك طرف در مقابل ربودن اسلام حقيقى، از خود صبر و شكيبايى نشان داد، و از طرف ديگر به فكر راهكار و چاره افتاد. اين دو خصوصيت از فاطمه عليهاالسلام انسان فوق العاده اى ساخته كه شيعه در زيارتى كه در مقدمه عرض شد بدان اشاره مى كند، و شما با توجّه به همين صفات به او سلام مى دهيد كه خداوند براى چنين مأموريتى به دنبال انسان بزرگى بود و اى فاطمه! تو را امتحان كرد و ديد براى اين كار صابر و شكيبا هستى و از عهده انجام آن برمى آيى. و معلوم شد در مقابل مصيبت بزرگ حذفِ اسلام از مسير ولايت، مى توانى خود را نبازى، بلكه نقش آفرينى كنى- درست همان كارى كه دختر فاطمه عليهاالسلام يعنى حضرت زينب عليهاالسلام در كربلا انجام داد…(ادامه مطلب)
صفحات: 1· 2